uitgeverij521.nl

Blogmagazine

3 tips voor ZZP’ers

Ben je ZZP’er en wil je verder groeien? Dan is het belangrijk om een aantal zaken goed op een rijtje te hebben. Het is slim om na te denken wat je gaat doen de aankomende tijd, waar ga je in investeren en heb je hiervoor al een plan liggen? In deze blog geven we je een aantal tips en tricks die je kunnen helpen bij het opzetten vaan een plan, een aantal praktische tips en nog veel meer!

Maak een plan

Als ZZP’er ben je natuurlijk afhankelijk van de opdrachten die je binnenhaalt. Wellicht heb je een aantal vaste opdrachtgevers maar je wilt misschien wel gaan uitbreiden. Hoe pak je dit aan? Dit kan op verschillende manieren, denk bijvoorbeeld aan netwerken. Netwerken is als ZZP’er één van de belangrijkste methoden om nieuwe opdrachten te vergaren. Je kan dit op allerlei verschillende manieren doen. Denk bijvoorbeeld aan het bezoeken van netwerkborrels, andere events en specifieke seminars bezoeken. Ook online kan je netwerken via bijvoorbeeld social media groepen of andere platformen. Daarnaast kan je gebruik maken van online marketing. Maak een aantal advertenties over jezelf/over je bedrijf gericht op jouw doelgroep. Dit alles is handig om in een plan te verwerken en een bepaalde planning uit te werken van je de aankomende maanden wil bereiken. Deel te dit op in verschillende deelplannen zodat je per week een to-do lijstje hebt met allerlei taken voor jezelf.

Praktische zaken

Wanneer je net begint als ZZP’er of al een tijdje ZZP’er bent maar wil kijken of je goedkoper kan ondernemen, dan is het slim om een te kijken wat mogelijk is. Ga bijvoorbeeld een zakelijke rekening vergelijken. Zeker wanneer je net begint is dit slim om te doen, maar ook wanneer je al langere tijd een zakelijke rekening hebt en wellicht denkt dat het een stukje goedkoper kan. Het vergelijken van een zakelijke bankrekening kan gemakkelijk online via zzpdaily.nl.

Uitbesteden of zelf doen

Dit is een overweging die je vaak zou moeten maken als ZZP’er. Aan de ene kant wil je veel zelf doen omdat dit kosten bespaard maar aan de andere kant kan het veel tijd kosten om alles zelf te doen en loop je dus inkomsten mis. Zorg ervoor dat je altijd kijkt naar wat je zelf zou kunnen en wat helemaal niet in jouw straatje ligt. Ga je bijvoorbeeld zelf je boekhouding regelen of laat je dit door iemand doen? Ga je zelf je online marketing inregelen of huur je iemand hiervoor in?

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 uitgeverij521.nl

Thema door Anders Norén