uitgeverij521.nl

Blogmagazine

Niet alleen goede ideeën leiden tot succes

Om succesvol te zijn, moet je een uitermate goed én origineel idee hebben. Aldus, dat denken we allemaal. Stiekem hoeft dit helemaal niet waar te zijn. Er zijn namelijk genoeg bedrijven die hun succes helemaal niet aan zo’n one of a kind idee te danken hebben. Soms is het simpelweg een verloop van tijd die in het voordeel van een bedrijf werkt, de andere keert wordt iets opgericht uit ironie. Als het ware om de draak met iets te steken. Dat slaat tegen alle verwachtingen in aan en voor je het weet is het bedrijf ontzettend groot geworden. Iedereen is op de hoogte ervan. Zo is het ook ongeveer gegaan voor het modehuis My Brand. 

Satire op logo-shirts

Ergens in 2009 besloten twee (van origine) Italiaanse ontwerpers in Amsterdam hun eigen merk op te richten. Het leek hen grappig om een logo-shirt te verkopen waarbij het merk en het logo zo groot mogelijk weergeven waren op het kledingstuk in kwestie. Ze wilden vooral de draak steken met het concept van een logo-shirt. Tegen hun initiële verwachting sloeg dat idee aan. We vonden het allemaal geweldig hoe hun merknaam en logo op vrijwel ieder item zo groot mogelijk weergeven waren. Zo waren er diverse BN’ers die tevens te spotten waren in de kleding van My Brand.

Van grap naar succes

De twee ontwerpers, toevallig ook broers van elkaar, wilden met de kleding van My Brand een beetje uithalen naar de grote modehuizen. Het werd namelijk voor die merken een trend om steeds meer hun merk te drukken op kleding en er was bijna geen item meer te vinden waar niet minimaal één logo van het merk was te zien. De oprichters van My Brand namen de modehuizen ook als voorbeeld voor hun lijn: met diverse prints gaven ze een knipoog naar bekende merken. Juist de achterliggende ironie sloeg goed aan bij mensen. Zo ging My Brand van een grap naar een groot succes.

Op weg naar internationale status

Zoals ik al zei is het merk dus begonnen in Amsterdam. Inmiddels willen de broers hun succes uitbreiden. Ze willen het maken binnen de internationale fashion wereld. Ben jij inmiddels ontzettend nieuwsgierig? Wil je weten what the hype is all about? My Brand is overal online te vinden. Persoonlijk raad ik Winkelstraat aan. Klik simpelweg op de link verderop in deze blog en je komt gelijk bij hun webshop uit. Daar vind je ontzettend veel hippe items van My Brand. Oh! En houd de webshop in de gaten. Het merk komt bijna elke twee maanden met een nieuwe collectie. 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 uitgeverij521.nl

Thema door Anders Norén