uitgeverij521.nl

Blogmagazine

Nieuwe muziek afspelen op de oude manier

Laatst heb ik een nieuw item aan mijn interieur kunnen toevoegen. Ik heb namelijk een retro platenspeler gekocht. Muziek is altijd al een belangrijke factor geweest in mijn leven maar toch had ik het gevoel dat er nog iets ontbrak. Vaak zette ik mijn televisie op een muziek kanaal als ik wat leuke deuntjes wilde horen. Soms zette ik de radio aan. Heel soms sloot ik mijn telefoon aan op de speakers zodat er wat specifiekere nummers werden afgespeeld.

Als nieuw

Zoals ik al beschreef had ik toch het gevoel dat ik qua beleving van de muziek iets liet liggen. Uiteindelijk heb ik gevonden wat ik zocht. Ik heb namelijk een platenspeler aangeschaft. En dat is er niet zomaar een. Nee, het is een retro platenspeler. Hij ziet er dus qua uiterlijk retro uit maar de rest is allemaal nieuw zodat je hele goede geluidskwaliteit hebt. Daarnaast staat het ook nog eens prachtig.

Hoe werkt het?

Dat was in het begin even wennen. Inmiddels zijn we allemaal gewend aan het feit dat we alleen maar op start of play hoeven te klikken en de muziek begint te spelen. Ik zal even vertellen hoe het de eerste keer ging dat ik iets ging afspelen. Allereerst moet ik natuurlijk een aantal platen aanschaffen omdat ik anders niets had om af te spelen. Inmiddels kun je dit soort platen overal wel online bestellen maar je zou ook een kijkje kunnen nemen in de plaatselijke kringloopwinkel. Die hebben meestal ook wel een voorraad. Het is dan niet te zeggen dat je iets kunt vinden dat ook bij jou muzieksmaak past. Ook kan het zijn dat er soms een krasje op zit. Dat zie je dan ook wel terug in de prijs.

Als eerste haal je de plaat uit zijn hoes en plaatst die om een soort puntje op een schijf die gaat draaien. Voor alsnog ligt de plaat stil. Dan til je de arm met de naald op. Bij mijn speler begint op dat moment de plaat te draaien. Voorzichtig zet je de naald op de buitenkant van de plaat. Op een gegeven moment komt er dan geluid uit de speakers. Ook moet je goed letten op het toerental. Als deze te hoog of te laag staat dan klinkt de muziek heel raar. Je hoort het overigens vaak snel genoeg. Het is meestal gemakkelijk aan te passen door op een knopje te drukken.
Zou je een platenspeler ook wat voor jou zijn?

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 uitgeverij521.nl

Thema door Anders Norén