uitgeverij521.nl

Blogmagazine

Tips voor het verwerken van bedrijfsafval

Als je een bedrijf hebt dan produceer je afval. Afval komt in alle soorten en maten naar voren, zeker bij bedrijven worden er flinke hoeveelheden afval verzameld. Of je nu een groot of klein bedrijf hebt, je krijgt met afvalverwerking te maken. Maar hoe kun je nu als bedrijf afval verzamelen, scheiden en afvoeren? In deze blog geef ik een aantal tips voor het verwerken van bedrijfsafval.

Afvalproductie verminderen

Voordat je gaat nadenken over het verzamelen, scheiden en afvoeren van afval is het goed om te kijken naar hoeveel afval daadwerkelijk wordt geproduceerd binnen het bedrijf. Zodra je een inventarisatie hebt gemaakt van hoeveel afval er per maand daadwerkelijk in de afvalbakken beland kun je gaan kijken of er mogelijkheden zijn om dit verminderen. Je kan bijvoorbeeld je medewerkers vragen om minder papier en plastic te gebruiken. Het verminderen van afvalproductie zorgt ervoor dat je minder hoeft te verzamelen, scheiden en afvoeren. Hierdoor ben je goed bezig voor het milieu en zijn de maandelijkse kosten lager.

Inzamelen en scheiden

Het proces van inzamelen van afval verschilt nogal per bedrijf, sommigen zijn er heel secuur in en bij anderen is het een rommeltje. Als je een bedrijf hebt kan ik als tip geven om naar het inzamel proces van het afval te kijken om te zien of er ruimte is voor verbetering. Heeft iedereen op kantoor een prullenbak bij zijn/of haar bureau staan? Worden de prullenbakken regelmatig geleegd? Waar worden deze prullenbakken geleegd? Zijn er verschillende bakken om het afval te scheiden? Dit zijn een aantal vragen die je kunt stellen om te zien hoe de situatie binnen jouw bedrijf eruit ziet. 

Wanneer je goed in beeld hebt gebracht hoeveel afval op wat voor manier wordt ingezameld en gescheiden, kan je een plan gaan maken om het te optimaliseren. Het proces van afval inzamelen kan bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat dagelijks de prullenbakken bij de bureaus geleegd worden. Maar ook dat er per kantoorblok aparte afvalbakken voor plastic, karton en papier, en restafval beschikbaar zijn om het afval goed te scheiden.

Afval afvoeren

Mijn laatste tip gaat over het afvoeren van het afval wat je binnen je bedrijf ingezameld en gescheiden hebt. Voor het afnemen van afval zijn er verschillende partijen in Nederland. Mijn persoonlijke favoriet voor het afnemen van bedrijfsafval is GP Groot, zij kunnen je goed adviseren. Ook kun je bij GP Groot een restafval container huren, dat gaat echt als een trein! 

Ik hoop dat mijn tips waardevol zijn voor de afvalverwerking binnen jouw bedrijf, ik wens je in ieder geval veel succes en een mooie dag!

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 uitgeverij521.nl

Thema door Anders Norén