uitgeverij521.nl

Blogmagazine

Zo kom jij goedkoop de feestdagen door!

Het hele jaar lijkt het eeuwen te duren voor het weer tijd is voor de feestdagen, maar op de een of andere manier zodra de zomer voorbij is vliegt de tijd ineens weer. En dat terwijl je net al je geld uit hebt gegeven aan een lange zon, zee strand vakantie én weer met een hoofd vol werk en school-gerelateerde school zit. Dan ineens is het alweer bijna december en moet je na gaan denken over Sinterklaas, de Kerstdagen, Oud en Nieuw – plannen waar je wanneer bent, wie wat meeneemt, cadeaus regelen en gedichten schrijven, surprises maken, inkopen doen, eten klaarmaken, het houdt allemaal niet op. Hartstikke leuk en gezellig, uiteraard, maar het blijft ieder jaar wel een enorme hap uit de portemonnee. Wij zetten hier de beste tips voor je op een rijtje zodat jij goedkoop de feestdagen doorkomt dit jaar!

Begin op tijd met plannen     

Je bent natuurlijk van veel mensen afhankelijk, dus je zal niet alles meteen uit kunnen stippelen. Als je op een van de dagen lootjes trekt bijvoorbeeld kun je nog niet meteen aan je cadeaus beginnen; maar voor een andere dag misschien wel alvast, of je koopt voor een iemand bijvoorbeeld sowieso altijd een cadeau ongeacht of je het lootje van diegene hebt. Er is altijd wel iets wat je verder van tevoren kunt doen. En dat is waar je het meeste geld mee bespaart. Hoe vaak is het jou gebeurd dat je te lang wachtte met bestellen waardoor het op een andere site moest waar het duurder was, of waardoor je naar een fysieke winkel moest waar het altijd toch iets duurder is dan online? Soms laat ik het zelf zelfs zo ver komen dat ik het cadeautje alleen op tijd thuis ontvang als ik geld bij betaal voor extra snelle levering. Uiteindelijk maken steeds die net iets hogere bedragen toch weer een aardig gat in je portemonnee, terwijl dat helemaal niet nodig was! Zorg dus dat je doet wat je kan zo snel als je kan, daar bespaar je een hoop onnodige kosten mee.

Vergelijk prijzen online

Het voordeel van op tijd beginnen is dat je alle tijd het om het internet uit te pluizen naar de beste deals. Vergelijk prijzen goed – probeer gestructureerd te zoeken, zodat je het beste overzicht houdt. Zet dus niet teveel tabjes open van verschillende dingen door elkaar. Focus je op één product tegelijk, open verschillende sites waar het wordt aangeboden, en maak een lijstje met de goedkoopste opties. Een belangrijke tip: vergeet de verzendkosten niet in je berekening. Soms wordt een product wel goedkoper aangeboden, maar betaal je des te meer voor de zending, waardoor je misschien ergens anders in totaal toch goedkoper uit zou zijn. Als je op dit soort kleine dingetjes gewoon goed let, en jezelf goed op tijd voorbereid, bespaar je deze feestdagen een hoop geld!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 uitgeverij521.nl

Thema door Anders Norén