uitgeverij521.nl

Blogmagazine

De aanleg van glasvezel bij jou in de buurt

Het is de laatste jaren verreweg de grootste ontwikkeling op het gebied van internet, dus wellicht heb je het al voorbij zien komen; glasvezel. Sinds de ontwikkeling van deze nieuwe manier van internet is vrijwel iedereen razend enthousiast hierover. Dat is niet zo gek, want er kleven vrijwel alleen voordelen aan deze nieuwe vorm van internet verbinding. De afgelopen jaren wordt er hard aan gewerkt om overal in Nederland glasvezel aan te leggen, maar wellicht zijn ze in jouw woonplaats nog niet langs geweest. In dat geval is het interessant om je erin te verdiepen wat de aanleg inhoudt en waarom het slim is om over te stappen.

Nieuwe kabels in de grond

Net als bij DSL internet moet er voor glasvezel internet een grote hoeveelheid kabels in de grond gelegd worden. Helaas kan er geen gebruik gemaakt worden van de bestaande kabels, want de grote ontwikkeling houdt voornamelijk in dat er gebruik wordt gemaakt van een speciaal soort kabels die van glasfragmenten zijn gemaakt. De oude kabels bestaan uit koper, dus deze zijn niet geschikt. Doordat er voor hele nieuwe kabels in de grond moeten worden gelegd voor glasvezel internet is het dus niet zo gek dat je hier tijdelijk hinder van zal ondervinden. Maar het is het ongemak meer dan waard!

De straat een paar dagen opengebroken

Zoals gezegd wordt er al een paar jaar hard aan gewerkt om overal in Nederland de kabels in de grond te krijgen. Als ze in jouw buurt nog niet langs zijn geweest is de kans groot dat dit binnenkort gaat gebeuren. De aanleg van glasvezel verloopt projectmatig heel systematisch. Straat voor straat wordt opengebroken om glasvezel in de grond te leggen. Over het algemeen ligt je straat een paar dagen open, maar daarna kan je ook gebruik maken van deze internet verbinding.

Overstappen op glasvezel internet

Na een paar dagen overlast ligt de glasvezel keurig in de grond en kan je overstappen naar deze internet verbinding. Waarom zou je dit eigenlijk doen? Doordat er gebruik wordt gemaakt van lichtsignalen die door het glas worden gestuurd is de internet verbinding zo snel als het licht. Met glasvezel weet je dus zeker dat je internet snelheid waanzinnig snel is en daarnaast is de verbinden ontzettend betrouwbaar. Het is dus de moeite waard om te achterhalen wanneer ze bij jou in de woonwijk langskomen om de kabels te leggen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 uitgeverij521.nl

Thema door Anders Norén