uitgeverij521.nl

Blogmagazine

Je hebt eindelijk je huis verkocht!

Fantastisch nieuws, je hebt een goed bod gekregen voor je huis. Nu moet jij snel iets anders vinden en dat kan nog wel eens lastig zijn in deze markt. Je moet aan allerlei dingen gaan denken en je voorbereidingen gaan treffen. Verhuizen kan vervelend zijn, maar dat hoeft niet! Eigenlijk zijn het zes simpele stappen. Je verkoopt je huis, je sluit een hypotheek af, je koopt een huis, je regelt de verzekeringen en de verhuizing, je gaat verbouwen en klussen en tot slot: verhuizen maar!

Huis verkocht, en nu?

Het is eindelijk zo ver. Je hebt een goed bod gekregen voor je huis waardoor het verkocht is, maar nu moet je toch echt op zoek naar iets nieuws. Naast de zoektocht en het regelen van een hypotheek zal je wellicht op zoek moeten naar een taxateur om de woning te laten taxateren. Ook heb je een notaris nodig om de koop officieel te maken. Sommige mensen kiezen ervoor om een makelaar in te schakelen bij hun zoektocht naar een nieuw huis. Maar dat hoeft niet. Een aankoopmakelaar is niet verplicht, maar het kan wel nuttig zijn. Als je een hypotheek gaat afsluiten, vraagt de bank meestal om een taxatierapport. Banken kunnen bepaalde voorwaarden aan een taxateur stellen, let hier dus goed op bij het kiezen ervan!

Bereid jezelf goed voor wanneer je op gesprek gaat met een hypotheekadviseur. Let niet alleen op de kosten, maar bekijk ook de voorwaarden van hypotheekverstrekkers. Voordat je een huis gaat zoeken en kopen, ga eens na hoeveel je precies kan lenen en hoeveel je kan besparen met oversluiten. Ga daarna met een onafhankelijk adviseur praten en neem je hypotheek door.

Gelukt en gekocht!

Het is je gelukt, je hebt een huis gevonden waar jij je de komende maanden in gaat nestelen. Geef op tijd je adreswijziging door aan instanties. Zodra je alle energieleveranciers en waterleveranciers hebt gesproken, kan je eindelijk beginnen met inpakken. Wat een gedoe. Wat gooi je weg en wat neem je mee? Moet je dit nou allemaal zelf doen? Nee, dat hoeft niet. Je kan gemakkelijk verhuizers inhuren die je een handje helpen met de zware meubels en ook nog een grote bus hebben. verhuisservice amsterdam helpt je waar nodig. Wat je wensen ook zijn, zij staan voor je klaar met een ruim aanbod diensten op het gebied van verhuizingen en transport. Je hebt maar één bank of één bed dat mee moet naar de volgende woning? Ook geen probleem. Informeer gerust een keer en bezorg jezelf geen zere rug of heel veel moeite.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 uitgeverij521.nl

Thema door Anders Norén