uitgeverij521.nl

Blogmagazine

Ook een uitgeverij heeft verpakkingsmateriaal nodig

Veel uitgevers hebben een online kanaal om boeken te verkopen. Dit betekent ook dat er een behoefte is aan verpakkingsmateriaal. Tegenwoordig is daar een ruim aanbod in. Er zijn ook meer soorten verpakkingsmateriaal nodig om op een veilige manier boeken te verzenden. Allereerst is daar de verpakkingsdoos waarin het boek feitelijk zit. Maar onderweg maakt een boek veel mee en gaat door vele handen heen. Het is daarom belangrijk om ook verpakkingsmateriaal te gebruiken die ervoor zorgt dat het boek zonder schade aankomt op de bestemming. In dit blog vertellen we je daarom graagt over de mogelijkheden.

De verpakkingsdoos

Het belangrijkste is uiteraard dat er een doos is waarin het boek verstuurd kan worden. Meestal is dit een kartonnen doos. Waar hierbij op gelet moet worden is welk soort karton belangrijk is. je hebt namelijk enkel golfs en dubbel golfs beton. Uiteraard is de tweede variant steviger dan de eerste variant. En bij de tweede is de kans dus groter dat het boek zonder schade aankomt op de bestemming. Ander belangrijk aspect is de kleur van het karton. Meestal is de basiskleur bruin of wit. Zeker de tweede kleur leent zich wat meer om branding op te doen als dat gewenst is. Eén van de belangrijkste aspecten aan de kartonnen doos is het formaat. En zeker bij boeken is het belangrijk om naar te kijken. Een boek is namelijk vaak dun genoeg om door een brievenbus te passen en kom je dus uit de voeten met de zogenaamde brievenbus doos. Dit is gemakkelijk voor degene die het ontvangt, want die hoeft er namelijk niet voor thuis te blijven en de verzendkosten zijn bij een brievenbus pakket aanzienlijk lager.

Overige verpakkingsmaterialen

Naast de kartonnen doos zijn er andere verpakkingsmaterialen nodig om te zorgen dat een boek veilig en zonder schade aankomt op de bestemming. Denk hierbij aan tape en plakband om de kartonnen doos goed af te sluiten. Dit tape is er ook in verschillende maten. Zeker bij de brievenbus dozen is het niet altijd mooi om te breed plakband te gebruiken. Als laatste is het handig goed opvulmateriaal te hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan noppenfolie. Maar er zijn ook de zogenaamde Creperollen. Kleine zakjes met lucht die als opvulmateriaal kunnen dienen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 uitgeverij521.nl

Thema door Anders Norén