uitgeverij521.nl

Blogmagazine

Rondreizen in Sri Lanka

Reizen is natuurlijk een geweldige ervaring. Je ziet nieuwe plekken, ervaart nieuwe culturen en proeft ander voedsel. Vooral in een ander continent is de ervaring compleet anders. Een van de landen die voor backpacken zeer geschikt is, is Sri Lanka. Het heeft een prachtige natuur en ook lekker eten. In deze blog beschrijf ik een aantal steden in Sri Lanka die goed passen in een route bij het rondreizen in Sri Lanka.

Negombo

Negombo is de stad waar je het beste kan starten met de rondreis. Negombo heeft mooie stranden waarvan je de vissers met hun bootjes kan zien vertrekken. Doordat dit echt een vissersstadje is kan een bezoek aan de vismarkt niet ontbreken. Ook Nederland heeft door zijn VOC-geschiedenis diverse gebouwen achtergelaten. Zodoende zijn er een aantal Nederlandse forten te vinden in de buurt van Negombo. Naast forten zijn er ook grachten in Negombo te vinden. Een leuk uitstapje dat je vanuit Negombo kan doen is naar het Muthurajawela Moeras waar je onder andere water leguanen en krokodillen kan spotten.

Anuradhapura

Anuradhapura is een heilige stad en staat vol met boeddhistische bouwwerken. Het was vroeger de hoofdstad van Sri lanka. Vanuit Anuradhapura kan je ook een dagtrip doen naar de heilige bergtop Mihintale. Dit is een van de meest belangrijke bedevaartsplekken in Sri Lanka. Ook kan je in de omgeving erg goed wandelen, er is veel mooie natuur.

Sigiraya

Sigiraya heeft bizar mooie natuur, vooral de grote rotspartijen met de rotstekeningen springen in het oog. Die worden weer omringt door enorme stukken jungle. Dit is de plek die je eigenlijk niet wilt missen als je naar Sri Lanka gaat.

Minneriya

Minneriya is een Nationaal park waar ook wilde olifanten rondlopen. Zo kan je hier een jeep safari te maken om olifanten te kunnen spotten.

Polonnaruwa

Polonnaruwa lijkt een beetje op Anuradhapura, er zijn ook veel tempels te vinden en ruïnes te vinden. Zo ook de ruïnes van the Royal Palace. Daarnaast zijn er ook een aantal gigantische buddha’s te vinden. De stad is eigenlijk gewoon vol van geschiedenis.

Colombo

Colombo is de hoofdstad van Sri Lanka, is ook de grootste stad van Sri Lanka en staat vooral bekend om zijn theater waar diverse opera’s hebben gespeeld. Daarnaast is een bezoek aan de Turtle Conservation Villa erg leuk.

Galle

Galle staat bekend op zijn pittoreske uitzicht met de lichtmast aan de prachtig gekleurde zee. Galle heeft verder veel leuke kleine winkeltjes. Ook zijn er veel monumenten die het bezoeken waard zijn.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 uitgeverij521.nl

Thema door Anders Norén