uitgeverij521.nl

Blogmagazine

Sta stil bij én je vrienden én jezelf!

Wanneer de dagen voorbij razen, is het lastig om stil te staan bij jezelf en je omgeving. Vol geplande agenda’s met afspraken, etentjes en telefoongesprekken zijn niet altijd gewenst. Het lijkt vanzelfsprekend om te genieten van je vrienden en de mensen om je heen maar wanneer de emmer vol is, is dat erg moeilijk. Dan ontstaat er het gevoel dat je vooral geleefd wordt, in plaats van dat je zelf regie hebt over je leven. Iedereen maakt dit gevoel wel eens mee. En wat is stil staan eigenlijk? Kan dat wel in een wereld waar de tijd zo snel lijkt te gaan? Uiteindelijk zit de oplossing in jezelf en zijn de stappen om dichter bij jezelf en de mensen om je heen te gaan staan makkelijker dan je denkt. Het is niet nodig om daarvoor alles uit de kast te halen. In tegendeel,  je hebt, of kan het (letterlijk en figuurlijk) gewoon in huis halen.

Verras je vrienden

Vrienden zijn de mensen die je waarschijnlijk het beste kennen. Je hebt een band met ze opgebouwd in de loop der jaren en je hebt veel tijd met elkaar doorgebracht. Een manier om stil te staan bij de mensen die je om je heen verzamelt hebt, is om je vrienden te verrassen. Dit kan op een hele simpele manier. Een bos bloemen kan wonderen doen, maar ook een fles wijn met een lieve kaart of een pakketje van verschillende dingen die je in een geschenkdoos kan geven. Iedereen heeft er behoefte aan zich geliefd te voelen en iets geven aan iemand omdat je voelt dat het verdiend is, is een van de mooiste dingen die er is. Het is makkelijk om dit naar je achterhoofd te schuiven, om te denken: dat komt wel bij een verjaardag. Maar juist wanneer het onverwachts komt, maakt het indruk. Bij je geliefde, maar ook bij jezelf.

Wandelingen

Hoe langer je wandelt, hoe rustiger je wordt. De reden waarom het voor veel mensen lastig is om zich hier toe te zetten is vanwege het tempo. Zo snel mogelijk A naar B gaan is tegenwoordig een logische manier van denken. Maar tijdens het wandelen geldt dit niet waardoor er een drempel is. Maar wanneer je hier doorheen gaat, ervaar je een enorme vrijheid. Vooral in de natuur is het heel prettig om een lange afstand te wandelen. Neem een vriend of vriendin mee, of ga alleen. Je schroeft letterlijk je tempo omlaag. Dit is heel aangenaam om te ervaren omdat dat het dagelijks leven relativeert.

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 uitgeverij521.nl

Thema door Anders Norén