uitgeverij521.nl

Blogmagazine

Wat kost het afsluiten van een zakelijke lening

Onverwachte situaties kunnen ervoor zorgen dat je, als ondernemer, plotseling een grote som geld nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan het repareren van onmisbaar materiaal, of het binnenhalen van een grote bestelling. Niet ieder bedrijf heeft een grote spaarpot. Gelukkig zijn er ook andere mogelijkheden, bijvoorbeeld het openen van een zakelijke lening. Deze lening zorgt ervoor dat je snel geld ontvangt, zodat je bedrijf vooruit kan. Maar let op, want er zitten voorwaarden, eisen en bijkomende kosten verbonden aan het afsluiten van een zakelijke lening. Om je goed voor te bereiden, hebben wij hieronder de drie grootste bijkomende kosten op een rijtje gezet. 

Rente

Nét als bij een persoonlijke lening, komt ook een zakelijke lening met een rente percentage. De rente is een maandelijks bedrag dat je extra betaalt als vergoeding voor het ontvangen van de lening. De hoogte van deze rente is afhankelijk van bijvoorbeeld de looptijd van de lening en het bedrag dat je wilt lenen. Voor zakelijke leningen ligt de rente momenteel rond 4 tot 9 procent van het totale bedrag. Het is dus slim om te bekijken waar je de laagste rente betaalt. Dit kost misschien iets meer tijd, maar kan je uiteindelijk veel geld schelen. Online kun je gemakkelijk verschillende leningen met elkaar vergelijken. Zoek op de woorden, 'zakelijk lening berekenen', en je vindt de beste vergelijkingswebsites én de nodige informatie.

Administratiekosten

Naast de rente komen er ook administratiekosten kijken bij het afsluiten van een zakelijke lening. Deze kosten worden in rekening gebracht voor het behandelen en het beoordelen van jouw kredietaanvraag. Gelukkig trekken veel kredietverstrekkers deze kosten automatisch af van het totale bedrag van jouw lening. Dit betekent dat je de kosten niet zelf hoeft te betalen, maar dat het bedrag wordt ingehouden op het uiteindelijke bedrag dat je krijgt uitgekeerd. Tevens worden deze administratiekosten niet bij iedere verstrekker of bank in rekening getrokken.

De boetes

Snel een zakelijke lening afsluiten kan handig zijn, maar toch is het slim om eerst goed onderzoek te doen naar de bijkomende kosten. We hebben het al gehad over de rente en de administratiekosten, maar de meest vervelende kosten zijn toch wel de boetes. Boetes zijn kosten waar je alleen maar mee te maken krijgt bij uitzonderlijke situaties. Bijvoorbeeld het missen van de maandelijkse betaling, of het vervroegd aflossen van de lening. De hoogte van deze boetes verschilt per verstrekker. Goed onderzoek kan er dus voor zorgen dat je kredietverstrekkers vindt die weinig of geen kosten in rekening stellen. En dit scheelt niet alleen veel geld, maar ook veel stress.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 uitgeverij521.nl

Thema door Anders Norén